tisdag 12 juni 2012

Som alla andra

Nu har lilla Puma lämnat oss också. Hon var min favorit. Hennes nya matte och husse är kanon, så det känns ändå okej.

Jag har varit grymt uttråkad och trött idag. Längtar till imorgon, då jag ska på möte.

Jag reagerade över en kommentar som jag fått här på bloggen. Att vi alkisar är som andra människor bortsett från att vi inte kan hantera alkoholen (eller nåt sånt).
Jag vet att jag inte är som alla andra människor. Vi missbrukare med beroendesjukdomen är impulsiva, destruktiva, vi har låg självkänsla, är egoistiska, manipulativa, har offerkoftor, är oärliga och en massa andra negativa karaktärsdrag. Dock har jag fått lära mig att det är just karaktärsdrag från beroendesjukdomen och inget jag måste vara fortsättningsvis.

Jag får nya insikter dagligen och det är häftigt som fan!
Jag mår bra!
När jag läser min blogg från början mår jag nästan illa. Var jag så där??
Haha, ja tydligen. Det går framåt.

5 kommentarer:

Sillen sa...

Håller med, det är missbruket som förgiftar alla med dess mörker å gnager hål på allt. Min kille är possitiv, glad, vänlig, hjälpsam när han e nykter. Men onykter! Rena katastrofen.

Jag tycker du e jätteduktig. Ta dan som den kommer så är du en bra bit på väg från missbruket. Jag vet att det inte finns garantier, men varje drogfri dag är ändå en +dag.

Christer Dyrwoold sa...

Håller med föregående inlägg. Ja vi har en beroende sjukdom. Fast jag vill leva som alla andra människor och kan det fast jag får undvika alkohol. Ja du har rätt vi har en beroende sjukdom så spel och sex missbruk ligger väldigt när till hans för oss. Jag både spelar och har sex fast jag missbrukar det inte. Men jag vet att jag kan snabbt börja göra det om jag inte ser upp.

Anonym sa...

Okey då, det var jag som skrev. Ett förtydligande. Du skriver ju själv att om du tar bort alkohol och droger så försvinner karaktärsdefekterna. Då är vi ju som alla andra om vi bara ger sjutton i alkoholen. Då blir vi ju som andra "normala" det är min syn på saken. Jag skäms inte ett dugg för min alkoholism. Varför skulle jag? Varför skulle du? det var ungefär det jag menade med inlägget. Jag kämpar själv som fan, och har lyckats rätt så bra i drygt 2 år nu. Fast vissa karaktärsdrag gör att jag fortsätter att gå på AA-möten resten av livet om jag lyckas hålla mig ifrån spriten vill säga. Då är jag NORMAL som andra....

Sillen sa...

Till anonym, Jag håller med till viss del. Men samtidigt är dom drogfria dagarna mindre än nyktra. Jag vet ju med att ett beroende handlar ju inte bara om att bryta, utan att det tar tid innan personligheten förändras, det e ju lika viktigt att jobba med sig själv, å inte bara för att vara "nykter" Å själv retade jag mig lite på fimpen på det gamla garage golvet haha. Kanske är det så att hela 1:a året är en stor prövning för den som vill bryta sitt mönster? I vilket fall 2 år för dej. Jag tycker du ska vara riktigt stolt å nöjd med ditt val i livet. Jag önskar att min kille med.. Jaja.

Anonym sa...

Tack Sillen! Det finns många "normala" som har samma karaktärsdefekter som oss missbrukare. Bitterhet, avund, stora egon, själviskhet mm. Man måste inte vara alkohol/narkotikamissbrukare för ha såna karaktärer. När jag läser mitt eget inlägg så får jag erkänna att det ser lite konstigt ut. Att skriva med några rader hela innebörden av vad jag menar är svårt. För att ännu en gång förklara vad jag menar med "big deal" så är det inte i mina ögon så mycket som skiljer mig från vanliga icke- missbrukande människor, mer än själva besattheten inför droger/ alkohol. Jag har gått I behandling i ett helt år. Gått på alla AA-möten jag har kunnat hittills. Karaktärsdefekter har vi väl alla mer eller mindre. Jag brukar säga på AA-mötena "Tänk om alla fick ta del av det här" (12-stegs-programmet) I min värld så skulle det vara en dröm om det infördes i skolorna, kanske lite moderniserat. Jag jobbar på med mina defekter oförtrutet på möte efter möte..... S