lördag 14 juli 2012

Jag är stark!

I början när jag försökte hålla mig nykter, jämförde jag sjukdomen alkoholism med t ex cancer eller diabetes som är fysiska sjukdomar.Alkoholismen är mer än en fysisk sjukdom. Ganska mycket mer faktiskt. Sjukdomens konsekvenser och abstinenser må vara fysiska, men det ligger mer än så i sjukdomsbilden. Det är lika mycket en psykisk sjukdom, om inte mer :)
För den som lever med en beroendesjukdom vet precis vad jag menar. Det har tagit mig lång tid att förstå hur jag fungerar och jag är långt ifrån fullärd. Jag lär mig nya saker varje dag om mig själv och beroendet. Den enklaste biten har jag gått igenom - att sluta med alkohol och droger. Nu ska jag lära mig att leva ett "vanligt" liv. Det är skrämmande, men jävligt häftigt!
Jag önskar att jag kunde ta dagliga sprutor, som höll mig frisk eller gå igenom någon annan behandling, som höll mig på mattan. Så enkelt är det inte.

Nu ska jag ut och klippa grannens gräsmatta, som kommer hem imorgon från sin semester.
Ljus och kärlek!

3 kommentarer:

Jelena sa...

Du är helt jävla otrolilg! =) Jag kikar på dina siffror här på sidan varje gång jag kikar in och blir så imponerad och inspirerad! :)

Anonym sa...

Jag säger att i så fall är vi alla som har en kronisk sjukdom lika starka, som låter bli att ta det vi blir sjuka av och lär oss leva på ett annat sätt för att må bra! Jag tål inte gluten alltså kan jag inte äta nåt med gluten i för då blir jag sjuk, men inte fan är det nån som säger att jag är jävligt stark för det... Det är så jävla daltigt med missbruk...

Christer Dyrwoold sa...

Ja det kan kanske vara daltigt med den här sjukdomen. Fast den är så psykiskt jobbig. Klart att skulle jag ha vart allergiskt mot gluten så vet jag att jag inte kan äta gluten det är likadant med jordgubbar som är så gott, hade jag vart alleriskt mot jordgubbar så skulle jag inte äta det. Men med alkoholen eller andra droger så är det en flykt man vill göra. Så var det för mig. Jag ville fly i från allt och alla och mådde dåligt ut av det, då tog jag till alkoholen för att fly den smärtan. Då gick spiralen bara längre och längre ned. Klart att även jag skulle vilja kunna sitta och ta en öl på en ute servering eller pub. Men det är bara att inse det. Jag kan inte handskas med alkohol. Så jag undviker det i dag.