lördag 19 maj 2012

Helvetes sjukdom

Igår när jag och B röjde i garaget, hittade han en marijuanabit, fullt synligt (jag som krypit runt på golvet där inne och letat som en galning).
B tog den, la den på marken och smulade sönder den till nåt oigenkändbart. Jag höll på att gå sönder inombords!
Massa tankar for igenom mitt huvud.... Tänk om jag hade hittat den! Varför hittade inte jag den, när den låg så synligt? Varför smulade han sönder den? Åh, vad jag ville ha den!!
Funderade starkt på att gå till garaget igår kväll och leta med ficklampan igen. Kanske finns det mer?
Sen blev jag påmind om vem jag är och vad jag kämpar med och mot.
Jag vill inte ha den där skiten som förstör mig och mitt liv.
Jag vill vara klar och nykter.
Jag vill leva.

Jag har öppnat min facebook igen. Häromdagen hade jag fått ett mail från min favoritkusin. Hon frågade vart jag hade tagit vägen och jag berättade. Hon berättade att hennes bror dog på grund av alkoholen. Min pappa sa till mig att han dog av en hjärtifarkt. Han sa att det var galet att en man så ung, dog av hjärtat.
Nu berättade min vackra kusin att man ville mörka hans sjukdom alkoholismen. Det var det som tog livet av honom. Inte hjärtat.
Jag känner en stor sorg över det. Jag minns att, när han dog för fem år sen, var det hemskt och ledsamt att han dog av en hjärtinfarkt. Nu när jag vet vad den riktiga dödsorsaken var, blir jag ännu mer ledsen.
Hur levde han? Hur mådde han? Försökte han få hjälp? Hur mår hans barn? Hur växte dom upp?

JÄVLA SJUKDOM!

Jag är väldigt glad över att jag berättade för min kusin. Vi har aldrig haft någon nära kontakt med varandra, men jag tror och hoppas att det här för oss närmare.


Nu är alla mina möbler på plats i huset.
Äntligen!!
Det är mer än rörigt här hemma och jag ska använda dagen till att städa och möblera.
Först - vila en  stund.

Önskar er en fin lördag!

Kram & kärlek!

2 kommentarer:

Jelena sa...

Åh så starkt av dig att stanna upp och tänka, det är inte det lättaste när demonerna dyker upp i huvudet! Jag kämpar inte mot 'alkoholdjävulen' men något liknande.. och jag har inte tagit mig längre än att notera när demonerna dyker upp, och sedan kapitulera för att göra resan kort. Blir så jäkla motiverad av din blogg, att du är så grym! <3 och det låter helt fantastiskt att du fått upp den kontakten, att ni kan prata om det :) Kram till dig! :)

Kerst sa...

Hej söta lilla människa. Jag har alla svar till dig ang hans liv, barn, behandlingar mm, säg till när du orkar. Jag har dessutom efter våra samtal och en del insikter starka funderingar på att välja ett liv helt utan alkohol trots att jag kanske högst tar ett glas vis 1 gång/år, just pga vår stora ärftlighet i släkten. Jag är så imponerad över din insikt och att du kämpar VARJE dag. Kram från kusin vitamin.