måndag 29 augusti 2011

Anonyma diabetiker

Ännu en ny måndag... 12 dagar nykter idag.
Har sovit oroligt,det är andra natten utan sömntablett, plus att jag har haft en valp i ansiktet halva natten. Inte så att jag försöker sluta med sömntabletten (jag är tacksam över att jag kan ta den om jag måste), men jag har inte behövt den. Jag har legat och tittat på tv tills jag har varit så trött att jag slocknat.

Helt sjukt egentligen hur livet har tagit vändning. För några år sen stoppade jag knappt i mig en Ipren. Jag var så emot tabletter, oavsett vad dom var för.
Jag har ätit min antidepressiva medicin i ca ett år, men inte förrän nu har jag fått reda på att jag ätit den helt i onödan. Så länge jag dricker alkohol och äter antidepressiv medicin så gör den ingen verkan. Jag hade lika gärna kunnat spola ner min medicin i toaletten.
Jag hade ingen aning om att det var så. Min läkare vet om att jag har alkoholproblem, men hon sa bara till mig att det är farligt för levern att kombinera alkohol med antidepressiv medicin.

Så förhoppningsvis kommer min medicin att göra verkan framöver, utan alkohol i blodet.

Jag ska fortsätta med mitt målande idag och jag borde verkligen tvätta min bil.
Känner mig inte riktigt kry, har lätt huvudvärk och är lite snuvig. Hoppas att det inte blir mer än så.
Tror att jag åker till AA-möte i Västerås ikväll. Jag har inte varit på något möte sen förra torsdagen och jag behöver lite styrka och energi.

Det är en  sak som jag har funderat på angående AA. Om alkoholism är en sjukdom och vi inte kan rå för att vi får den...varför ska vi då skämmas för den? Finns det andra anonyma grupper som  Anonyma Diabetiker, eller Anomyma Strokepatienter?
Vi förväntas att kunna dricka på ett snyggt sätt, mingla på en fest med en cocktail i handen, dela på en flaska vin med sin käresta, skåla i champange på nyårsafton, ta en öl till middagen på krogen, dricka en nubbe till midsommarlunchen eller kräftskivan, mysa med glögg i advent...
Alkoholen finns överallt och vi gör reklam för den på tv och biodukar.
Men har vi problem, om vi är alkoholister, då skäms vi.

Jag läste någonstans att var sjätte person som dricker har ett missbruk. 3% av dom som missbrukar är dom personer som vi ser på parkbänkarna. Kan tålas att tänka på. Alkoholism är trots allt en ganska bred folksjukdom.

Nu dags att måla!
Vi hörs :)

2 kommentarer:

Anonym sa...

An information anԁ inѕtructionаl ѕite for thе
hοmе ρizza cooκ. Layer bottom with
as much оr as lіttle pizza sauсe as you lіkе.
(οnlу bеcause they moaned about eating theіг veggіes).


Alѕo visіt my web page http://friendfeed.com/

Anonym sa...

Diр remаining 4 tоrtillas іnto sаuce
and prepare mοre than secοnd layer. You
might possibly be in a position to аchievе
wished-foг гesреct anԁ rеpute with аid of your toughness anԁ bravery.
You might probablу be the valiԁ гeason of hurdles in your fatheг's accomplishment.

My website :: pizza stone pampered chef instructions