tisdag 13 september 2011

En enkel bjudning

Jag önskar att jag var en sån där social person. En person som hade många vänner, som jag ibland bjöd hem på delikata middagar (som jag naturligtvis själv hade tillagat).

Det skulle vara kramar och kindpussar och välkomstpresenter. Några fina viner som skulle stå i mitt vackra vinställ. Viner som jag självklart aldrig drack av mer än vid speciella tillfällen och då i sällskap med mina goda vänner.

Till kramarna och kindpussarna skulle det serveras en väldigt exklusiv champagne. Självklart bara ett varsitt glas. Vi skulle ju dricka fint, jag och mina vänner. Inga alkisar här inte!

Jag skulle såklart först bjuda på en underbar förrätt som tex laxcarpaccio med cheddar och fänkålssallad (letade febrilt på google för att hitta ett exempel), som skulle följas av inbakad lammytterfilé med tryffeldoftande potatispuré och marinerad fetaost (samma där: google).

Mina vänner skulle självklart bli väldigt imponerade och utbrista mellan tuggorna : "oh" , "ah" , "gud så underbart", "fantastiskt" osv.
Vi skulle skåla i varsitt glas uråldrigt rödvin (som jag fått tre år tidigare, på en annan middag jag haft. Den som spar hon har). Kanske, kanske att någon skulle ta påfyllning, men tveksamt. Fina flickor dricker inte för mycket.

Vi skrattar och pratar under middagen och har så otroligt trevligt. Våra samtal handlar om hur lyckliga vi är med våra underbara män, hur bra det går på jobbet, våra fantastiska barn och alla goda gärningar vi gör varje dag.

Medans min nya diskmaskin går för fullt, förflyttar vi oss in i vardagsrummet till min stora soffa, som det inte finns ett enda hundhår i. Mina hundar får absolut inte vara i soffam, nej usch nej!!

Jag bjuder på en underbar Fondants à la Gaëtan (vad fan är det?) till efterrätt och till det serveras kaffe. Jag frågar om någon vill ha en god likör till (som jag använder till bakning bland annat och aldrig dricks annat än till kaffe vid fina middagar)

Ett par av mina vänner tackar ja och jag låter dom få välja bland mina fina likörer. Jag själv är inte sugen, den fantastiska desserten är söt nog.

När klockan slår 23 börjar vi runda av. Dom underbara männen hämtar sina underbara flickvänner/fruar. Mina vänner.

Den nya diskmaskinen har en galet bra funktion. Medans jag har kramat och kindpussat mina vänner adjö, så har maskinen inte bara diskat, den har även torkat och ställt upp all ren porslin i skåpen igen.

Jag lägger en ansiktsmask och dricker minst en liter gurkvatten innan jag lägger mig för min 9 timmars skönhetssömn, där jag drömmer vackra drömmar natten igenom.

Åh, så trevligt det är att ha sina vänner på middag!
Jag kan knappt stå ut tills dom kommer nästa gång, om en vecka.

1 kommentar:

n00bis sa...

Tack vännen för en underbar middag!
Jag har inte haft så trevligt sen förra veckan när vi även då var hemma hos dig. Måste passa på att berömma dig för din fina dukning - såg exakt ut som i en inredningstidning. För att inte tala om dom urtjusiga gardinerna! Var har du köpt dom? Nej förresten, säg inget, du har förstås sytt dom själv händig som du är. Det är en ren ynnest (borde vara ett ord vi lite "finare" slänger oss med) att bli bortskämd av dig. Tack än en gång för att du finns underbaraste finaste. Vi ses om en vecka =)