onsdag 21 september 2011

Kolsyrat vatten

Jag är väldigt sugen på ett glas vin just nu.
Ganska många dagar sen jag kände ett sånt starkt sug.
Jag märker att det går åt väldigt många kolsyrat vatten-flaskor när jag är sugen på alkohol.

Ikväll blir en ensam kväll här hemma. Bara jag och djuren.
Min yngsta är i Turkiet hela veckan och min äldsta åker till sin pojkvän.

I vanliga fall hade jag supit mig full en sån här kväll. Inte för att jag skulle vara ledsen över att barnen inte var hemma, utan för att jag kunde dricka obegränsat.

Det är det vi alkoholister helst vill. Att kunna dricka obegränsat, utan att  få blickar på oss.
Det är många gånger jag fått tänka för mig när jag druckit bland folk, att inte dricka för fort, eller ta för stora klunkar av vinglaset.

Jag har varit medveten om mitt problem länge och har gjort allt jag kunnat för att dölja för folk.
Och jag har lyckats bra.

Jag hoppas att jag kommer att lyckas lika bra med att inte dricka. Att jag med lika stor energi, som lagt på att dölja mitt missbruk, kan lägga på att leva nyktert.

5 kommentarer:

Susanne sa...

Du kommer att kunna lägga en massa energi på ditt nykra liv, minst lika mycket som du la energi på att dölja ditt drickande. Skickar en massa peppkramar till dig.

n00bis sa...

Haha, jag har aldrig druckit så mycket bubbelvatten som nu. Skönt med en egen soda stream annars skulle det bli dyrt. Billigare än alkohol iofs =S

Kan knappt kolla på film längre - alla j-vlar dricker juh alkohol! Grrrr!!!!

På den tiden jag drack (får det låta som huuur länge sen som helst) ville jag åka hem så fort jag var borta. Hem så jag kunde dricka. Och bli riktigt riktigt full. Galet.

Anna sa...

Kämpa på! Tänk så skönt att kunna styra sitt eget liv och inte låta alkoholen styra det. Jag har på nära håll sett dem som valt den andra vägen med katastrof som följd. Jag beundrar sådana som dig, som har modet att förändra. Kram!

L sa...

Tack gumman. Men som jag sagt innan "En sak i taget..." När du blir lite stabilare och har mindre sug på alkohol då blir det lättare att fokusera på annat. Undvik att handla när du är hungrig, spring förbi godis/kakor/chips hyllorna. Stanna inte!

Kram!

Anonym sa...

Har hittat till din blogg o har en liknande resa - framför mig! Ska läsa hela bloggen du verkar så "klok"!

Hoppas allt går bra nu!


Natta