fredag 9 september 2011

Framsteg?

Yes! Min dator funkar igen!

Jag har så många tankar och funderingar i mitt huvud som snurrar. Det känns som att jag har fastnat. Varför kommer jag ingenstans?

 Min favvotant på AA sa till mig att så fort hon visste varför hon började dricka, så blev allt så enkelt. Hur då enkelt?

Jag vet varför jag började dricka. För att jag gillade känslan av berusning. Jag gillade att jag blev någon för andra när jag drack.  
Omedvetet kanske jag sökte fel slags uppmärksamhet, jag vet inte. Som liten fick jag aldrig någon uppmärksamhet för att jag  gjorde något bra. Men jag  fick en jäkla massa uppmärksamhet för dåliga saker jag gjorde och för dålig attityd jag hade. Det räckte väl med det? Vad skulle jag med alkoholen till?

Inga pekpinnar i världen hade hjälpt mig då. Jag gillade att bli full. Det var bara alkoholen jag fastnade för. Det blev min "drog". Jag provade att röka hasch några gånger, men gillade aldrig ruset det gav. Dessutom avskydde/avskyr jag lukten av skiten.

Jaha, jag vet varför jag började dricka. Kan det bli lite lätt nu? Tack.

1 kommentar:

Anonym sa...

Kanske har du missuppfattat henne. Hon menade nog varför hon började dricka från första början, utan varför hon börjar dricka varje gång.

Det beror inte på att hon är blyg, osäker eller ledsen eller glad. Hon börjar dricka därför att hon är alkoholist.

Alkoholister gör så. Det ingår i sjukdomen.